hovedside .  sensei kawasoe . om karate . terminliste . NTKFgalleri . linker . kontakt
sensei kawasoe / norsk / english

 

Sensei Masao Kawasoe (8. DAN)

For general information  about Sensei Kawasoe and the JKA Kawasoe Group click here

Sjefsinstruktør NTKF

Sensei Masao Kawasoe ble født i 1945. Hans far var forretningsmann, og han har to brødre. Sensei Kawasoe er i dag bosatt i London. Han begynte sin kampsport trening med judo, og som femtenåring så han en karateoppvisning. Han ble så imponert over dette, at han bestemte seg umiddelbart for å finne en dojo og begynne å trene karate.

En av hans første instruktører var den verdenskjente Sensei Tsuyama, som var fra samme sted som Kawasoe, Saga City. Han trente i årene han gikk på high school, og deretter begynte han på det kjente University of Takushoku , hvor han fortsatte å trene med Sensei Tsuyama. Det var trening seks dager i uken, tre timer om dagen, over en periode på fire år.

Imens dette pågikk, ble han observert av the Japan Karate Association og ble invitert til å ta et fulltids-JKA instruktørskurs under Sensei Nakayamas ledelse. Sensei Kawasoe fullførte dette over de kommende tre årene.

Da han skulle ta avgangsprøven som internasjonal JKA-instruktør, sa Sensei Nakayama følgende om han: "Through his mastery of karate basics he has come to reach a level few achieve, his technique inspires all who see it to strive for the ideals of Shotokan Karate."

Sensei Kawasoe instruerte i Taiwan og på Madagaskar før han kom til England i 1974. Hans tro på tradisjon, kvalitet og oppførsel er universielt kjent, men det er svært få som er i stand til å utføre de fysiske utfoldelsene han selv gjør.

Han har utviklet en gruppe av viderekomne utøvere fra hele verden som viderefører Sensei Kawasoe's måte å instruere Shotokan Karate på. Dette kommer han nok til å fortsette med i lang tid fremover, og for å avslutte med hans egne ord: "I am lucky to have good karate, but even more I am lucky to have good students to carry it forward. My wish is to leave something worthwhile behind for everyone. My life is then complete."

 

Kilde: Welsh Traditional Karate Federation