hovedside . sensei kawasoe . om karate . aktiviteter . NTKFgalleri . linker . kontakt

 

GENERELL INFO:

I løpet av året avholdes det åpne landslagstreninger. Disse er åpne for brun- og sortbelter i alle aldre som ønsker å satse på konkurranser. Informasjon sendes til klubbene i forkant av disse samlingene, og NTKF og landslagstrener sensei Lim forutsetter at klubbene videreformidler dette til sine utøvere.

Landslagstroppen velges ut i forkant av hvert enkelt mesterskap. Landslagstreneren velger ut utøvere ut ifra resultater i konkurranser (NTKF og NKF) samt ut ifra inntrykk og innsats på landslagstreningene og NTKF-samlinger. Når laget er tatt ut har landslagstroppen egne, lukkede landslagstreninger som forberedelse til det aktuelle mesterskapet.

Landslagstrener Poh Lim (6.dan)

sensei poh limSensei Poh Lim er opprinnelig fra Malaysia. Han hadde to onkler som trente stilarten Shao Lin, og slik kom han tidlig i kontakt med kampsport. Da han var 16 år gammel, ble karate introdusert på skolen han gikk på og han fikk da muligheten til å trene mer jevnlig enn tidligere. Hans første instruktør var Sensei Loh, en streng mann som var kjent for å presse sine studenter hardt. Etter hvert fikk han innpass i Sensei Lohs ”indre kjerne” av studenter, noe som betydde enda mer hard trening, bl.a. hver søndag morgen fra kl 06.00 til kl 07.30, i en park en halvtimes tid fra der han bodde.

Sensei Lim har lang erfaring som konkurranseutøver. I 1974 representerte han Malaysia i en 6-nasjons turnering på Filippinene. Høydepunktet i denne turneringen kom da han sto ansikt til ansikt med Sensei Tanaka på matta! Detaljene fra denne kampen kan vi la være, men han gjorde sin plikt og kjempet tappert for sitt fedreland! I 1976 flyttet Sensei Lim til Sverige og det var da han stiftet bekjentskap med Sensei Kawasoes karate, noe som i følge ham selv åpnet en ny dimensjon for ham. Sensei Lim åpnet sin første dojo i 1977, og fra 1982 til 1987 gjorde han comeback som konkurranseutøver og representerte Sveriges JKA team ved mange anledninger. Han hadde svært gode plasseringer både i kata og kumite.

I 1990 flyttet Sensei Lim til Island hvor han ble engasjert som hovedinstruktør i den største Shotokan-klubben. I 1992 flyttet han til Norge etter å ha blitt tilbudt jobb som hovedinstruktør i Tsunami Shotokan Karateklubb på Holmlia og Marienlyst Karateklubb i Drammen. I tillegg til å være hovedinstruktør for disse to klubbene, er han NTKFs sjefsdommer og han har også vært dommer i flere internasjonale konkurranser.