Sensei Kawasoe (8. dan)

Sensei Kawasoe (8. dan) er NTKFs sjefsinstruktør og kjent som en av verdens beste teknikere.

«Jeg er heldig som har god karateteknikk. Men jeg er også heldig som har gode studenter til å videreføre den. Mitt ønske er å etterlate meg noe verdifullt for alle. Da vil mitt liv være komplett. «

Masao Kawasoe

Masao Kawasoe ble født i 1945 i Kyushu i Sør-Japan. Han begynte sin kampsportkarriere med judo, men byttet til karate i en alder av 15 etter å ha sett en karateoppvisning. En av hans første instruktører var den verdensberømte Sensei Tysuama, som bodde i samme by. Etter videregående skole fortsatte han sin trening ved universitetet i Takushoku, også der under Sensei Tysuama

I denne perioden trente han 3 timer om dagen, 6 dager i uken, gjennom 4 år. På dette tidspunkt ble han oppdaget av Japan Karate Association (JKA) og invitert til å ta fulltidsutdanning som JKA-instruktør under Sensei Nakayama. Han fullførte dette i løpet av 3 år. Etter sertifiseringen som internasjonal JKA-instruktør, sa Sensei Nakayama følgende om ham:

Gjennom sin mestring av karatens grunnleggende teknikker har han kommet til et nivå som få oppnår, teknikken hans inspirerer alle som ser den til å etterstrebe Shotokan karates idealer.

Etter å ha bodd og undervist i Taiwan og Madagaskar, dro han til Storbritannia i 1974, hvor han fremdeles bor og instruerer.