EM 2009 i Italia

Europamesterskapet 2009 ble avholdt 24.-25. oktober I Casale Monferrato, Italia. Årets norske team bestod av Mustafa Elmrani, Lise Tveter, Anders Kvarme, og landslagstrener sensei Poh Lim. Utøverne representerte Norge i klassene individuell kata herrer (Mustafa og Anders), individuell kumite herrer (Mustafa og Anders), fukugo herrer (Mustafa), individuell kata kvinner (Lise), og enbu menn/kvinner (Anders og Lise).

Kataklassene og enbu var over for Norge etter første runde. Nivået på (performance) er imidlertid veldig lovende med tanke på Lise og Anders’ unge alder. Med mer trening og ytterligere forbedring er jeg veldig sikker på at de vil vise bedre resultater i fremtiden.

Det samme skjedde i fukugoklassen. Mustafa ble offer for en tvilsom haito fra en ukrainer i en utveksling. Flaksen var ikke på vår side, og poenget gikk til Ukraina.

I mennenes individuelle kumite møtte Anders en veldig rutinert fighter fra Portugal, for bare å tape med et halvt poeng da tiden var ute. Selv om han tapte, er det veldig oppmuntrende å se at matchen ble utkjempet svært jevnt.

I den andre gruppen løftet Mustafa dagen for det norske laget. Etter å ha tapt under tvilsomme omstendigheter i fukugo, kjempet Mustafa med stor kampånd i åpningsmatchen mot Kypros, og vant med to wazari før tiden var ute. Den neste motstanderen var fra Frankrike. Kampen var nervepirrende for coachene på begge lag. Det var en veldig tett kamp, og til vår store begeistring vant Mustafa til slutt 2-1. Én seier til, og Mustafa ville være i semifinalen… Men Norges neste motstander var Ukraina, og dessverre for oss så endte den gledelige historien her.

Alt i alt var det en god innsats fra alle i løpet av mesterskapet. Takk, og gratulerer.

Det neste Europamesterskapet vil bli avholdt I Jerusalem I 2011. La oss jobbe hardere!

Poh Lim

NTKF coach

Bilder: